Χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας.

Πριν την ασφάλιση:

Επασφάλιστρα

 • Εάν το αυτοκίνητό σας οδηγείται από οδηγό ηλικίας μικρότερης από 23 ετών ή με άδεια οδήγησης που δεν έχει συμπληρώσει ένα έτος, αυτό θα πρέπει να δηλωθεί στην Ασφαλιστική Εταιρία του αυτοκινήτου. Σε αυτή την περίπτωση υπολογίζεται συνήθως επιβάρυνση 30% στα ασφάλιστρα της Αστικής Ευθύνης (και των Ιδίων Ζημιών εάν υπάρχει) προκειμένου να καλύπτονται ζημιές προς τρίτους από αυτόν τον οδηγό. Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί, τότε εάν προκληθεί ατύχημα, η αντίστοιχη επιβάρυνση για τον ασφαλιζόμενο είναι από 60% έως 100% προκειμένου να καλυφθεί η ζημιά.
 • Εάν στο αυτοκίνητό σας έχετε προσθέσει “κοτσαδόρο” προκειμένου να ρυμουλκείτε μπαγαζιέρα ή σκάφος, αυτό θα πρέπει να δηλωθεί στην Ασφαλιστική Εταιρία. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπολογίζεται επιβάρυνση (από 10% έως 20%) στα ασφάλιστρα της Αστικής Ευθύνης σύμφωνα με τον τύπο του ρυμουλκούμενου, προκειμένου να καλύπτονται αντίστοιχες ζημιές προς τρίτους που θα προκληθούν από αυτό.

Εκπτωτικές παροχές

Πριν την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας, έχοντας επιλέξει τις ασφαλιστικές καλύψεις που επιθυμείτε, χρειάζεται να γνωρίζετε ότι σε πολλές περιπτώσεις ο σωστός συνδυασμός καλύψεων, οδηγεί σε χαμηλό ασφάλιστρο.
Έτσι, προσθέτοντας μία ή δύο ακόμη καλύψεις, πέρα από αυτές που αρχικά επιθυμούσατε, είναι πολύ πιθανό, το τελικό ποσό για την ασφάλισή σας, να είναι χαμηλότερο από αυτό που αρχικά υπολογίζατε.

Εξειδικευμένοι Σύμβουλοί μας μελετούν, καταρτίζουν και σας προτείνουν προγράμματα που να προσαρμόζονται και να καλύπτουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σας, με οικονομικό όφελος σας.
Είναι πάντα στη διάθεσή σας και πρόθυμοι να σας επισκεφτούν όποτε τους το ζητήσετε.

Μετά την ασφάλιση:

Σε περίπτωση ατυχήματος

 • Καλέστε την “ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ” στο τηλέφωνο που αναγράφεται στο ασφαλιστήριό σας, προκειμένου να έρθει ο ειδικός συνεργάτης της Ασφαλιστικής σας Εταιρίας επί τόπου.
 • Εάν υπάρχουν τραυματισμοί, καλέστε αμέσως την Αστυνομία.
 • Εάν υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές κι η περίπτωσή σας εμπίπτει στο Σύστημα Άμεσης Πληρωμής (θα ενημερωθείτε και από τον ειδικό συνεργάτη της Φροντίδας Ατυχήματος) συμπληρώστε ένα έντυπο Φιλικής Δήλωσης μαζί με τον άλλο οδηγό.
 • Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με αλλοδαπό όχημα
  – Καλέστε αμέσως την Τροχαία για να καταγράψει το ατύχημα
  – Καλέστε την “ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ”
  – Κρατείστε οπωσδήποτε αντίγραφο της Πράσινης Κάρτας.
 • Την επόμενη εργάσιμη ημέρα επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Ζημιών Κλάδου Αυτοκινήτων της Ασφαλειες Διωτης. ή της Ασφαλιστικής σας Εταιρίας, για περισσότερες διευκρινίσεις και χειρισμό της υπόθεσής σας.

Σε περίπτωση ανάγκης για ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Εάν το αυτοκίνητό σας ακινητοποιηθεί, έπειτα από ατύχημα ή βλάβη, και έχετε την κάλυψη της Οδικής Βοήθειας τότε μπορείτε να καλέσετε όλο το 24ωρο στο τηλέφωνο που σας έχει δοθεί. Χρειάζεται να δώσετε:

 1. Τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας.
 2. Την ακριβή δ/νση του σημείου που έχετε ακινητοποιηθεί.
 3. Εάν καλείτε από κινητό ή υπεραστικό, να τους δώσετε το τηλέφωνό σας, ώστε να σας καλέσουν αμέσως πίσω, για την συνέχιση της εξυπηρέτησής σας.

Προσοχή στην προσοχή σας

Σύμφωνα με μελέτες, οι πιθανότητες ατυχήματος αυξάνουν σημαντικά όταν η προσοχή του οδηγού αποσπάται κάνοντας προσπάθεια να μιλήσει στο κινητό του, να αλλάξει σταθμό στο ραδιόφωνο ή να ανάψει τσιγάρο.

Βάλτε αέρα στο αυτοκίνητό σας

Παρόλη την ζέστη ή το κρύο, μη ξεχνάτε να ανοίγετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας. Η έλλειψη οξυγόνου εξαιτίας του κλιματιστικού έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα αντανακλαστικά σας. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα εάν καπνίζετε ή και εάν υπάρχουν συνεπιβάτες στο αυτοκίνητο.

Κάντε στάσεις τόνωσης

Οι ειδικοί συνιστούν τακτικές στάσεις τουλάχιστον κάθε δύο ώρες, έτσι ώστε περπατώντας να τονωθεί η κυκλοφορία του αίματός σας και να ανακουφιστεί η μέση και ο αυχένας σας κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ ή διατασικές ασκήσεις.

Τρώγοντας και πίνοντας

Είναι πολύ χρήσιμο την ώρα που οδηγείτε να φάτε κάτι γλυκό, γιατί με αυτό θα τροφοδοτήσετε τον εγκέφαλό σας που χρειάζεται να βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή την ώρα της οδήγησης, με γλυκόζη. Επίσης, χρειάζεται να πίνεται πολύ συχνά νερό, ιδιαιτέρως το καλοκαίρι, διότι ο οδηγός χάνει μισό λίτρο ιδρώτα περισσότερο από τους υπόλοιπους επιβάτες. Η αυξημένη εφίδρωση εύκολα οδηγεί στην αφυδάτωση και αυτή με τη σειρά της δημιουργεί ένα έντονο αίσθημα κόπωσης.

Η ώρα των ατυχημάτων

Οι έρευνες λένε ότι τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν ανάμεσα στις 13:00 – 17:00 και 02:00 – 06:00 γιατί αυτές τις ώρες το σώμα απαιτεί ύπνο. Παρόλα αυτά, ο προγραμματισμός για κάποιο ταξίδι σας, χρειάζεται να γίνει με γνώμονα την δική σας προσωπική εμπειρία, αφού εσείς γνωρίζετε πότε λειτουργείτε καλύτερα.